allting förändrades

Att sitta med pennan i handen och känna hur det jag tänker, känner och ser fastnar på pappret.

För bara ett par år sedan så köpte jag mig mitt första skissblock och en förpackning med blyertspennor  i olika hårdhet.

En solig dag tog jag med mig det nya och spännande med mig då jag skulle ut och cykla. Jag stannade i en park och satte mig ner och skissade av det jag såg. Jag testade något helt nytt… och jag njöt.

Efter det har mitt liv förändrats helt.

I två och ett halvt år, snart 3 år har jag vart hemma sjukskriven på grund av utbrändhet. Jag fick tidigt höra att jag behövde  ändra mycket i mitt liv. Jag trodde aldrig det skulle gå. Men så kom den där dagen med skissblock i handen.

Sen dess har inget längre varit som förut.

Jag visste inte att jag kunde, att jag KAN.

Lite försiktigt testade jag mig fram med att rita av seriefigurer, jag letade enkla saker att rita av och jag njöt. Känslan som vaknat inom mig var otrolig.

Efter ett tag vågade jag mig på att rita av svårare saker, men jag vågade också tro att jag kan andra saker… Symaskinen kom fram – sågen, kniven, virknålen och sandpapper och allt jag kunde komma på att använda till att skapa saker med används nu dagligen. Känslan då en idé skapas i mitt inre och sen då jag lyckas skapa den i verkliga livet, den känslan får mig att växa varje dag.

Men så började jag tänka, JAG VILL LÄRA MIG MER, jag vill lära mig olika tekniker, jag vill lära mig om olika material, jag vill lära mig om färger och former.

Hela mitt liv har förändrats sen den där dagen då jag köpte skissblocket, jag har ibland svårt att förstå hur en så enkel sak kan förändra ens liv.

Idag sitter jag med kniven i handen och tänker ofta tillbaka då jag täljer – tänk om jag inte köpt det där skissblocket… vad mycket jag hade gått miste om, så mycket som jag inte skulle ha vågat prova på.

Jag kommer aldrig någonsin göra mig av med det blocket… aldrig!!